Bryllupsinvitationen

Bryllupsinvitationen

Muligheden for at kunne sende et færdigtrykt kort har ikke været til stede i mere end omkring 100 år. Det var nemlig først i slutningen af 1800-tallet, at der kom gang i produktionen af færdigtrykte invitationer og lykønskningskort. Før den tid blev invitationer enten overbragt som et håndskrevet brev eller mundtligt fremført.

Bryllupsfotografer til fantastiske bryllupsbilleder

Hos borger- og bondestanden var kredsen af slægt og venner som regel bosiddende i samme by eller samme egn. Her behøvede indbydelserne derfor hverken at være skriftlige eller udgå i så god tid, som det var nødvendigt i adelen, hvor gæsterne kunne være spredt ud over hele landet. Normalt indbød man hos borgere og bønder mundtligt 8-14 dage forud. Indbydelsen kunne dog være skriftlig, hvis dem, man skulle invitere, boede i en anden by. 

Dokumentarisk tilgang til bryllupsfotografering, event og familieportrætter.

Brudgommen

Brudgommen gik sammen med et par stykker fra den nærmeste familie rundt og inviterede gæsterne. I 1636 kom der en lov om at det skulle være en af øvrigheden beskikket tjener, der skulle indbyde til blandt andet bryllupper. I Danmark kom han til at hedde ”bede-” eller ”bydemand”, og i løbet af 1600-tallet fik man en sådan bedemand i alle egne af landet.

Aalborg bryllup
Aarhus bryllup
Aldershvile Slotspavillon
Bryllup Amager og Dragør
Bryllup Børkop
Bryllup Børsmose Kirke
Bryllup Brønshøj
Bryllup Faaborg

Når bedemanden kom inden for døren stillede han sig op og leverede en lang ordret ens remse alle vegne. Den kunne f.eks. lyde således:

”Jeg skal hilse så flittigt fra Jens Hansen og hans kone, om I vil gøre dem den ære på fredag og komme hen og spise frokost, tage med i kirke og overvære vielse, tage med hjem og få midaften og tage del i gildeset. Jeg skule bede jer selv tage kniv og gaffel med, og så ellers bede jer tage til takke med, hvad huset formår”.

Mange års erfaring som Fotograf indenfor reklame, virksomhedsfotos og boligreportager. Se eksempler her og få samtidig et tilbud på din fotoopgave.

Mange års erfaring som Fotograf indenfor reklame, virksomhedsfotos og boligreportager. Se eksempler her og få samtidig et tilbud på din fotoopgave.

Invitationen -køb, eller lav selv-

I dag er der mange, som laver invitationen selv. Der er tusindvis af hjemmesider, hobbyforretninger og bøger om emnet.

Nogle vælger, at give denne opgave fra sig, enten fordi de ikke har tid til, at lave dem selv, eller fordi de ikke mener, at kunne udføre opgaven tilfredsstillende. Der er sågar nogle, som mener, at en købt invitation er det flotteste og mest rigtige.

Tre bryllupsfotografer: Her er vores bedste billeder

Men der er ikke noget der er mere rigtigt end andet.  Parret skal gøre som de selv mener er det bedste for dem. Her skal man ofte se på, hvad budgettet tillader.

Læs også: