Kunsten at bryllupsfotografere


Bryllupsfotografering en nuanceret kunst

Bryllupsfotografering er en præcis og nuanceret kunst. For at genskabe atmosfæren af brylluppet, samt at få masser af smukke portrætter af bruden og brudgommen, familier og venner, du har brug for mere end god udstyr og hårdt arbejde. Ikke alene skal du have følsomhed til at forstå ønskerne fra de bruden og brudgommen, før du starter, men på brylluppet selv skal du være i stand til at forudsige konstant, hvad der er ved at ske, selv når de fuldstændig styrede.

Det er også afgørende kvaliteter at tålmodighed, stædighed og en total forsagelse af rationalitetsevne, hvis du er til at få de bedste bryllup fotografier. Der er dog flere ting til et bryllupsfotograf at huske end blot den udfordrende opgave at få de bedste billeder.

kunsten_at_brllypsfotografere.jpg

Et bryllup er en meget vigtig begivenhed

Et bryllup er en meget vigtig begivenhed i livet for de involverede, og fotografen må huske på, at fotografierne ikke er det eneste formål med hændelsen. En fotograf må ikke være alt for påtrængende eller også illustrativt, og jeg vil gå så langt at sige, at han eller hun bør være så usynlig som muligt.

Det højtidelige og uhyre personlige æstetiske af ceremonien sig eksempelvis kan let blive forstyrret. En omrejsende fotograf, eller én, der positioner sig direkte i visningen af gæster eller endnu værre, at bruden og brudgommen, kan distrahere forfærdeligt fra de mere vigtige ting for hånden.

Som gruppe skud, alle har på et tidspunkt været på et bryllup hvor disse synes at overtage størstedelen af hændelsen, det er ønskeligt. Bryllupsfotograf bør i det væsentlige (ikke direkte) dokumentere brylluppet.

De skal arbejde i total harmoni med omgivelserne og svarer til hver person og hver enkelt sker med følsomhed og færdigheder. Min erfaring er den perfekte bryllup fotograf er lige så vigtig som de perfekte fotografering og hvorfor bryllup fotografering er så krævende og udmattende arbejde.

Bryllupsfotografier der fortæller historien

Når det er sagt, er det i vid udstrækning bryllupsfotografier, hvor brylluppet med tiden vil blive husket. Det er derfor naturligt og ærlige fotografier, der skildrer brylluppet, som det var virkelig er de bedste bryllup fotografier. Overdrevent skriftsnittet eller posed fotografier vil ikke kun være mindre meningsfulde men mislykkes at forblive stemningsfulde for fremtiden. Og det er for fremtidige erindringer, at fotografierne vil i vid udstrækning skal tjene.

Mener om bryllup fotografier du har set dine forældre, bedsteforældre eller endog generationer før; de er en fryd at se på, fordi de repræsenterer menneskene, som de virkelig var: smilende, grine eller græde ved hvad er traditionelt et af de mest afgørende øjeblikke i livet.

Jeg har set nogle moderne bryllup fotografier, som skildrer noget mere end blankt magazine mode af tid, en silhuet af en brud og groom under et palmetræ eller et sløret billede af en figur i en hvid kjole, der løber tværs over en bro. Disse fotografier vil kunne være til nogen, og dette glip af hele princippet om bryllupsfotografi, som naturligvis er at erobre noget personligt og noget reelt.

Et smukt bryllup fotografi er lidt tomme, medmindre det på en måde repræsenterer en virkelig person eller faktisk lidt reel, og det er, hvad et bryllup fotograf bør huske på hver gang de fotograferer et bryllup.