At vælge den perfekte bryllup fotograf


Hvordan vælger man bryllupsfotograf?

Hvis du ligesom mange par, er nået til næste punkt på dagsordenen på din bryllupsplanlægnings liste over dit bryllup : din bryllupsfotograf. Muligvis kan være hårdt… Jeg bor i [indsæt dit metro område her]… hvor mange bryllup fotografer kunne der være? Svar: en masse. Hvordan kan du finde dem? Og når du har, hvordan du vælger?

På et tidspunkt, hvor teknologi og internettet har gjort det lettere for fotografer til at angive feltet og sværere at skille sig ud fra mængden, står brides og grooms et hav af hjemmesider, alle med mindst et par smukke billeder. Nogle hævder pragt (“Tilgængelig for internationale rejser og destination bryllupper!” eller “prisbelønnede bryllup fotograf!”). Andre dangle lave priser. Så det handler mest?

at vælge den rette bryllupsfotograf

Trin 1: Opret en liste.

Bare fordi der kan være 100 bryllupsfotografer i dit område, det betyder ikke at alle 100 vil gøre et godt job, du vil være tilfreds med. Start med en masse navne, og ser på deres arbejde… der virker der giver genklang med dig? Hvis arbejde klikker med din vision om dagen? Hvis du elsker funky/sideskabelonen fotografering, bør ikke derefter disse fotografer, der primært tilbyder traditionelle bryllup portrætter sandsynligvis gå på din liste, og omvendt.

Hvor du skal starte? Her er et par forslag:

Hvem har dine venner brugt? Er de tilfreds med de billeder, produkter og service de har modtaget? Men ikke begrænse listen til netop disse navne… især hvis det har været et år, eller så fordi de brugte dem… feltet bryllup fotografering ændres hurtigt!

Som din mødested anbefale? Spillesteder, der har gode erfaringer med fotografer vil ofte holde deres navne på side. Husk dog at disse lister er subjektive og kan eller ikke må indeholde de bedste talenter rundt.

Spørg din “bryllupsplanlægger”… disse professionelle arbejde med forskellige fotografer hele tiden, og fordi de ved, at deres ry kan hænge hvor godt fotografen, de anbefaler udfører, de kommer generelt til at lede dig frem til gode, solide fotografer.

Tjek bryllupsfotografers websites som www.bryllupsfotograf.info og www.bryllups.net

Og naturligvis når alt andet mislykkes, Google ved stort set alt.

Husk, at det vigtigste er at få et godt indtryk af hvad der er derude og kompilere en anstændig liste over navne, som du ville føle dig tilpas med.

Trin to: indsnævre dine valg

Når du har et rimeligt antal navne foran dig, er det på tide at starte passerer nogle off (eller, hvis der slår du som også betyde, derefter blot cirkel dem du virkelig elsker). Hvordan gør du det?

Der er flere faktorer, der går til at vælge en fotograf og hvert par har forskellige prioriteter i toppen. Hvor god er deres arbejde? Hvilke sorter af albums/aftryk/engagement sessioner/etc. gør de tilbyder? Hvad koster de? Har de etablerede virksomheder, eller er de bare starte? Kun du kan vide, hvad er vigtigst for dig, men her er et par ideer, der kan hjælpe:

Kvalitet spørgsmål! Gennemgå listen og se på hver enkelt fotograf blog, hvis han eller hun har en. En blog vil lade dig se form for kvalitet og ensartethed, der vil levere en fotograf, uge efter uge bryllup efter bryllup… ikke blot de 20 bedste billeder de har nogensinde taget og lagt på deres hjemmeside. Hvis deres arbejde ikke inspirere dig, flytte på.

Ja, prisen er en overvejelse… men et hurtig ord på dette: i et år, fem eller ti, når den kage, mad, og danse er alle en hukommelse, din fotografier vil være hvor du husker din bryllupsdag. Jeg har hørt mange par sige de ønsker de havde brugt lidt mere på en bedre fotograf.

Trin tre: Kontakt bryllupsfotograferne

Efter alt dette arbejde er nu tid til at opfylde din top valg. Giv dem et kald og konfigurere en tid til at sidde ansigt til ansigt, gå over nogle flere af deres arbejde, og at kende hinanden. Du vil se, hvad deres album ser ud (som også tillader dig at se komplet bryllupper, ikke cherry-plukket billeder), taler om deres pakker, og få en vibe til hvordan de vil tackle din bryllupsdag.

Du vil få en fornemmelse af deres virksomhed. Der er tonsvis af lister over spørgsmål at stille tilgængelige online, jeg ikke vil gentage dem her. Simpelthen, Sørg for, at du er tilfreds med deres niveau af erfaring og at de har alt i sted (forsikring? udstyr?) for at sikre din fotografering kommer problemfrit.

Men en af de største mål for dette møde er at få en fornemmelse af deres personlighed. Du har din fotograf i nærheden af dig i det meste af din bryllupsdag, og mens nogle er bedre end andre til at blande i baggrunden, hvis du vælger en person du nyde at blive omkring vil gøre din dag, langt mere sjovt og afslappet. Skal du klikke på med din fotograf? Hvis du gør, er chancerne, vil du elske dine fotos. Er din fotograf, drev du er vanvittig?

Fotografering af bryllup