Festens forløb

Festens forløb

Det er de færreste, der helt præcis ved, hvordan bryllupsfesten forløber.. hvornår ankommer gæsterne, hvad gør man når der holdes tale osv. 

Her er et par fif som I evt. kan bruge til jeres bryllupsfest

Gæsterne: Gæsterne ankommer først til feststedet. Derefter ankommer brudeparret, som ofte har været til fotograf undervejs.

Broholm Slot
bryllupsfotograf kolding

Bryllupsgaver: Gaver til brudeparret lægges på et gavebord. Det er meget uhøfligt, hvis gæsterne ikke pakker gaver ud i løbet af festen.

Bordplacering: Bruden sidder til højre for brudgommen ved festbordet. Ved siden af bruden sidder hendes far og derefter hendes mor. Brudgommens mor sidder ved hans venstre side, og derefter hans far. Rundt om dem er forlover, brudepiger, familie og de nærmeste venner placeret. 

Velkommen: Værten, dvs. den, der betaler brylluppet, byder velkommen og vælger en toastmaster, som kan holde styr på taler og sange. I dag er det oftest gommen, der siger velkommen, da de fleste i dag, selv betaler for brylluppet.

Brudebuketter
bryllupsfotograf fyn

Skål: Når værten har budt velkommen og skålet med gæsterne, må gæsterne indbyrdes skåle med hinanden, MEN heller ikke før.

Taler: Det er skik og brug, at brudens far holder den første tale, som er lige efter forretten. Dernæst er det brudgommens tur, og derefter brudgommens far eller forlover. Venner taler til sidst.

Under talen: Når der holdes tale må de øvrige gæster ikke spise, drikke eller ryge. At snakke med hinanden under talen er heller ikke særlig høfligt, da det kan være meget forstyrrende.

Brudekjoler

Når talen holdes: Den, der skal holde tale skal rejse sig op så alle kan se ham eller hende. Tal højt, tydeligt og ikke mindst kortfattet.

Sange: Hvis man som gæst skriver en sang til parret, er det vigtigt, at indholdet ikke er berører emner, som kan være stødende for brudeparret. Altså, ikke noget med tidligere kærester og den slags.

Bryllupskagen: Alle skal helst smage bryllupskagen. Jo flere, der spiser af den, jo mere lykke bringer det brudeparret. Gammel tradition siger, at toppen skal fryses ned og spises til den kommende barnedåb.

bryllupsfoto

Brudevals: Brudevalsen skal helst danses inden kl. 24. Når de nygifte har danset, danser bruden med sin far, og brudgommen med sin svigermor.

Bryllup

Slør og sok: Først når brudevalsen er danset er det tid til, at rive brudens slør i stykker, og klippe tåen af gommens sokker. Nogle klipper slipset i stede for sokkerne.

Festens slutning: Ingen forlader festen, før brudeparret er taget afsted.

Mød bryllupsfotograferne i Aarhus her