Champagneguiden

Champagneguiden Champagneguiden

‘Jeg ser stjerner’, skal den franske munk Dom Perignon have sagt, da han sidst i 1600-tallet ved et tilfælde opfandt champagnen. Måske er det derfor, at så mange af os vælger den boblende drik, når vi skal fejre noget.

Mellem 3 og 4 glas mousserende hvidvin drikker vi danskere hvert år, og langt de fleste nedsvælges på årets sidste dag. Men det er synd at begrænse brugen af champagne til en enkelt dag om året. Rigtig champagne er nemlig en fremragende ledsager til god mad.

Bryllupsfotograf. Skal I giftes og vil I gerne have en serie smukke, kreative, skarpe og personlige billeder fra dagen?

Bryllupsfotograf? Indhent tilbud fra fotografer

Sådan skal champagne serveres!

Afkøl altid champagne til 6-7 grader, før du serverer den.
Champagne bør aldrig åbnes ved stuetemperatur. Så frigives boblerne alt for hurtigt og vinen skummer op og bliver hurtigt flad.

Champagne bør aldrig åbnes ved stuetemperatur. Så frigives boblerne alt for hurtigt og vinen skummer op og bliver hurtigt flad.

Bryllupsfotograf i Skive - Fotograf fra Skive, Midtjylland

Lad aldrig propperne smælde

Fjern først foliet, løsn ståltråden, hold om flaskehalsen med en serviet og drej så flaske og prop modsat hinanden. Forsigtigt! Proppen skal ikke flyve af med et smæld, men give slip med et stille suk.

Hæld forsigtigt op uden at skumme over

Overlad det blot til uvidende blærerøve og diverse Formel 1-vindere at ryste flasken og oversprøjte alle de omkringstående. Du ved bedre – det drejer sig om at holde på boblerne længst muligt. Skænk først lidt i hvert enkelt glas, så der er plads til det første livlige skum, og fyld derefter op, til glasset er trekvart fyldt.

Professionel bryllupsfotograf | Bryllupsbilleder der huskes‎

Flade eller høje glas

På film ser man altid de flade Marie Antoinette-glas (efter sigende formet over kejserindens ene bryst), og de kan da være meget pæne, men de duer ikke at drikke af. Brug istedet de høje slanke glas, gerne med en lidt snævrere top end bund – de holder bedre på boblerne.

Sabel eller ej?

Efter sigende opfandt russiske kosakker metoden, fordi de ikke havde tålmodighed (eller dannelse) til at gøre det rigtigt. Skal det endelig være, så behøver du såmænd ikke ofre flere tusind på en specialfremstillet sabel. Du kan sagtens bruge en stor køkkenkniv. Fiffet er et finde ‘syningen’ – den aflange stribe i hele flaskens længde, hvor flaskeglasset er føjet sammen. Fjern først folie og ståltråd. Lad den tykke side af knivbladet/sabelklingen køre et par gange langs striben og slut af med at føre bevægelsen helt igennem, til klingen rammer kanten ved flaskehalsen. Har du ramt rigtigt, falder toppen af flaskehalsen af i et rent snit lige under flaskekanten – uden glasskår og uden særlig meget skumsprøjt.

Bryllupsbilleder | Bryllupsfotograf i Nordjylland

Champagne til nytår?

Som appetizer, til lette forretter og skaldyr: JA! Men som midnatsskål: NEJ! Brug en billig cava eller spumante som ledsager til rådhusklokkerne – gæster og smagsløg er som regel så bedøvede, at de ikke kan smage forskel alligevel. Og gem den gode årgangschampagne samt et par østers eller noget kaviar til dagen derpå. Bobler er fremragende til en let andendags-brandert og ‘det gode fra havet’ er som skabt til at genoprette saltbalancen efter en hård dags nat.

Bryllupsfotograf Randers og Nordjylland

Cava eller champagne?

Størsteparten af den mousserende hvidvin må ganske vist i følge EU (og jaloux franske vinbønder) slet ikke kaldes champagne. Den betegnelse er reserveret mousserende vin fra Champagne-området omkring Reims nord for Paris. En mere korrekt fællesbetegnelse er skumvin. I Spanien kalder de den cava, i Italien spumante, i Tyskland sekt og på Krim, i Rumænien og Bulgarien af og til champanskij. Selv i Frankrig må al mousserende vin ikke kaldes champagne. I bl.a. Alsace og Bourgogne laves cremant – en mousserende vin med et lavere kulsyretryk, lettere bobler og uden de samme finesser som rigtig champagne. Metoden er ganske vist nogenlunde den samme i alle tilfælde, men smagen er bestemt ikke.

Bryllupsfotograf Frederiksberg | Bryllup i København

Cava

Cava laves der særdeles hæderlige udgaver af i Spanien, hvoraf især Freixeneits Cordon Negro (65 kr. i Irma) og Gran Baron (65 kr. i SuperBrugsen) synes at have ramt danskernes smag. Men også her er der forskel på, om boblerne skal indtages til mad eller kransekage. Er det til kransekagen, så anbefaler indehaveren af La Cava, der ikke overraskende har specialiseret sig i drikken af samme navn, en L’Herreo fra Raventós I Blanc til ca. 110 kr. Er der tale om en appetizer eller en let forret falder valget på en Aliguer fra Agusti Torrelló. Mange cavaer er ofte enten knastørre eller hvinende søde, men her er der tale om en god balance. Det gælder i endnu højere grad Aliguers Gran Riserva-storebror. Den koster hele 165 kr., men har også lagret i 36 måneder, og er med sin cremede elegance perfekt til skaldyr eller sushi.

Bryllupsfotograf, kommer i hele Danmark.Professionel og kreative bryllupsfotos

Cremant

Cremant betyder egentlig ‘let skum’ og var oprindelig betegnelsen for en type champagner, hvor der blev brugt både mindre sukker og mindre gær ved andengæringen – med deraf mindre tryk i flasken. Men i 1975 gik producenterne i Alsace, Bourgogne og Loire sammen om at lave nye regler, så cremant fra de tre områder i dag laves med samme tryk som almindelig champagne og med bestemte krav til høstudbytte, druekvalitet og høstudbytte. I de bedste tilfælde kan cremanterne sagtens nå op på siden af de mere almindelige non-vintage champagner, men til en noget lavere pris. F.eks. Cremant d’Alsace fra Kuentz-Bas (ca. 120 kr.) og Cremant de Bourgogne(Albert Sounit fra 105 kr.), begge i Højbro Vin.

Bryllupsfotograf Fyn - med øje for den ekstra detalje

Spumante

Spumante fra Italien har den fordel fremfor langt de fleste champagner, at de kan drikkes til kransekage. Og det er immervæk i det selskab, at flertallet først møder champagnen.

Ved flere tests, foretaget af Berlingskes forbrugerredaktion med denne særlige kombination for øje, var det netop spumanter, der fik topkarakter, bl.a. fordi de går fremragende i spænd med sød kransekage. Fem stjerner er gået til både Asti Riccadonna, der fås i Bilka og Dansk Supermarked til omkring 60 kr. og Asti Toso Dolce (over 50 kr. i ISO). Den absolutte bundscorer ved samme lejlighed var en Soviet Classic til nogenlunde samme pris, der fik 0 stjerner og betegnelsen ‘ildelugtende’.

Aarhus baseret professionel bryllupsfotograf. Publiceret i flere bryllups magasiner og bryllups blogge

Moët eller Den Gule Enke

Drikker man kun mousserende vin nytårsaften, kan det være svært at smage forskel. Og er man ydermere typen, der er sanseløst beruset inden klokken slår 12, er der ingen grund til at servere andet end simpel skumvin. Men har man en gang smagt rigtig champagne – og siden årgangschampagne – så er der ingen vej tilbage til de oftest alt for søde og klistrede skumvine. Så hvorfor ikke springe ud i det?

10 gode råd, når du vælger bryllupsfotograf

Man kan jo starte med en standard-cuvée, en såkaldt non-vintage (ikke-årgangs)-champagne. De udgør 80% af produktionen og er derfor er langt den mest almindelige måde at indtage sine bobler på. Fremstillingsmetoden er ikke langt fra de andre skumvine. Ved al vinfremstilling omdannes sukkeret ved gæring til alkohol og kulsyre. Hvis kulsyren ikke slippes fri, er den mousserende. For at fange kulsyren foretages endnu en gæring i en lukket beholder. Når beholderen åbnes, gør kulsyren sig fri i små bobler.

Er man bryllupsfotograf så ved man hvor stor en proces branchen har været igennem de sidste mange år.

Ved de fleste skumvine foretages de to gæringer i store tanke, og vinen hældes til sidst på flaske under højtryk. (I slemme tilfælde tilsættes mosten simpelthen bare bobler, lidt ligesom i en sodavandsmaskine!).
Men ved den berømte methode champenoise, som munken Dom Perignon altså skulle have opfundet, er det kun førstegæringen, der sker på tank (gerne i egefad). Andengæringen, hvor der bl.a. tilsættes sukker, sker i den flaske, som vinen sælges i. Efter endt andengæring fjernes bundfaldet (degorgement) ved at flaskehalsen i den omvendt vendte flaske fryses, så bundfaldet danner en lille prop, der kan skydes ud, inden proppen slås i.
Ved en blindsmagning, som AOK deltog i, blev de ti mest udbredte standard-champagner testet, navne som Moët & Chandon, Roederer, Pol Roger, Pommery, Veuve Clicquot, Bollinger, Charles Heidsieck og Taittinger. Priserne på disse non-vintage champagner går fra små 220 til omkring 300 kroner.

8 spørgsmål som I kan forvente at få fra jeres bryllupsfotograf

Blandt de ikke så erfarne var der stor begejstring for Moët & Chandons Brut Imperial. Moët & Chandon er giganten blandt champagnehusene og laver harmoniske og omgængelige vine, der ikke gør nogen fortræd, men taler til alle ganer og derfor hurtigt ender med at blive lidt kedelige. Ikke uventet var der hos de professionelle langt større begejstring for Bollinger Special Cuvee, der dog er præget af så stor kompleksitet i næse og smag, at den er svær at sætte til mad.
Skal du booke en bryllupsfotograf?

Spørgsmål til Spørg en bryllupsfotograf

Tips og tricks til bryllupsfoto shoots

Det går bedre med en anden af danskernes yndlinge, Veuve Clicquot Ponsardin, også kendt som Den Gule Enke. 

Den har blandt professionelle, især i Danmark, fået et lidt kedeligt ry – måske fordi den er så kendt? Ved denne smagning gik Enken med sin vanillenæse og cremede og kraftige karakter med den lange smag næsten helt til tops og ved den efterfølgende middag demonstrerede hun, at fisk og foie gras er glimrende ledsagere. Den Gule Enke er set til lidt over 230 kr. i SuperBrugsen, men tilbudene varierer fra uge til uge.

Når I booker en professionel bryllupsfotograf til jeres bryllup, vil der for det meste være et møde hurtigt efter, at I har booket fotografen.

Har man fået mod på at vove sig længere ud, så burde interessen koncentrere sig om nogle af de små huse. I første række de senere års dårligst bevarede hemmelighed, nemlig Jacques Selosse. Denne både økologiske og biodynamiske vin gærer på egetræsfade og minder lidt om store hvide bourgognevine. Meget koncenteret, ekstremt fyldig og lang i smagen. Selosse fås ikke så mange steder, men både L’Esprit du Vin og Weinart fører den.

Eventfotografi | Bryllupsfotograf | Festfotograf

Årgangschampagne

Helt i top er de såkaldte årgangschampagner, der med tiden udvikler meget komplekse smags- og duftnuancer. Chardonnay-druen har det med at udvikle mindelser om ristet brød. Pinot Noir får biskuit-præg. Andre får en speciel smag af hasselnødder og let bitre valnødder, chokolade, kakao, blomster, vanille og trøffel. Andre vine føles som at gå ind i en gammeldags kaffehandel. 

Bryllupsfotograf - Find bryllupsfotografer fra hele Danmark

Eksperterne skændes til stadighed om, hvilken årgang og hvilken champagne, der er bedst. Svenskeren Richard Juhlin har smagt sig igennem adskillige tusinde champagner siden 1986 og udgav i 1999 champagne-biblen ‘2000 Champagnes’, hvor han bl.a. giver sit bud på dette århundredes bedste champagner.

Nummer 1 er en Krug fra 1938. Selv har jeg smagt Krug Collection fra 1961, som Juhlin havde på en 20. plads, og det er simpelthen noget af det flotteste, jeg har været med til. Trøffel og foie gras i smagen, skov, hav og kælder i næsen. En utrolig lækker cremet konsistens i munden og en fantastisk lang smag. Nu er Krug 1961 ikke for almindelige menneskers pengepung, men indenfor rækkevidde er senere top-årgange som f.eks. 1990.

Langelinie Pavilionen bryllup med vielse i Kastelskirken

Prisen på årgangschampagne varierer også alt efter hvilket år, druerne er høstet. Det står producenterne i Champagne frit, om de vil erklære et år ‘vintage’. Det giver nogle meget ujævne champagner, men her er de årgange, som hovedparten af eksperterne er enige om har været gode generelt (der er selvfølgelig også forskel på producenterne indbyrdes):
1995, 1993, 1990, 1989, 1988, 1985, 1983, 1982, 1981, 1979, 1976, 1975, 1973, 1971, 1966, 1964, 1961, 1959, 1953, 1952, 1949, 1947, 1928, 1921, 1911 og 1904

Årstal fremhævet med fed er femstjernede årgange (før 1970 er kun medtaget de femstjernede).

Årgang 1990, 1982, 1971 og 1947 regnes generelt for århundredets bedste, så nu ved du hvorfor James Bond i de tidlige film altid bestilte Dom Perignon ’47.

Læs flere gode bryllupshistorier:

Gilleleje Badehotel
Gl. Skovriddergaard
Gørdinglund Herregård
Graceland bryllup
Gram Slot bryllup
Harridslevgaard Slot
Havreholm Slot
Tisvildeleje
Helsingør bryllup

105 thoughts on “Champagneguiden

 1. I’m the proprietor of JustCBD Store label (justcbdstore.com) and I’m presently seeking to broaden my wholesale side of business. I really hope that anybody at targetdomain is able to provide some guidance :) I considered that the most effective way to do this would be to reach out to vape companies and cbd retail stores. I was really hoping if anybody could suggest a trusted website where I can buy Vape Shop Marketing Lead List I am presently looking at creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Unsure which one would be the most suitable choice and would appreciate any assistance on this. Or would it be easier for me to scrape my own leads? Ideas?

 2. The next time I read a blog, I hope that it won’t fail me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read through, but I truly believed you’d have something useful to talk about. All I hear is a bunch of whining about something you can fix if you were not too busy looking for attention.

 3. Right here is the right site for anybody who wishes to understand this topic. You realize so much its almost tough to argue with you (not that I personally will need to…HaHa). You definitely put a new spin on a topic that has been written about for decades. Excellent stuff, just great!

 4. An impressive share! I have just forwarded this onto a colleague who was doing a little research on this. And he actually ordered me dinner because I found it for him… lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to discuss this subject here on your blog.

 5. Hi there, I do believe your web site could be having internet browser compatibility issues. Whenever I take a look at your web site in Safari, it looks fine however, if opening in IE, it has some overlapping issues. I just wanted to give you a quick heads up! Aside from that, great website!

 6. When I initially commented I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get 4 emails with the same comment. Perhaps there is an easy method you are able to remove me from that service? Cheers!

 7. I blog frequently and I really thank you for your content. This great article has truly peaked my interest. I’m going to bookmark your blog and keep checking for new information about once per week. I opted in for your RSS feed as well.

 8. Your style is really unique in comparison to other folks I’ve read stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this web site.

 9. Next time I read a blog, I hope that it does not fail me as much as this particular one. I mean, Yes, it was my choice to read through, however I truly believed you would probably have something useful to say. All I hear is a bunch of crying about something that you can fix if you were not too busy looking for attention.

 10. Hello there, I do think your website could possibly be having browser compatibility issues. Whenever I look at your site in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues. I simply wanted to give you a quick heads up! Apart from that, excellent blog!

 11. Greetings, I do think your site could possibly be having internet browser compatibility issues. Whenever I take a look at your blog in Safari, it looks fine however when opening in I.E., it has some overlapping issues. I simply wanted to provide you with a quick heads up! Other than that, great blog!

 12. Hey there! I simply would like to give you a huge thumbs up for the excellent info you have got right here on this post. I am returning to your site for more soon.

 13. May I simply say what a comfort to find somebody that actually understands what they’re discussing on the internet. You certainly understand how to bring an issue to light and make it important. More and more people really need to look at this and understand this side of the story. I was surprised you aren’t more popular since you most certainly possess the gift.

 14. The next time I read a blog, I hope that it doesn’t disappoint me just as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read through, however I actually thought you’d have something helpful to say. All I hear is a bunch of crying about something you could fix if you weren’t too busy looking for attention.

 15. Everything is very open with a really clear clarification of the challenges. It was definitely informative. Your site is extremely helpful. Many thanks for sharing!

 16. Hi! I could have sworn I’ve been to this site before but
  after reading through some of the post I realized it’s new to me.
  Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking and checking back often!

 17. After I originally commented I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now whenever a comment is added I get four emails with the exact same comment. Perhaps there is an easy method you are able to remove me from that service? Thank you!

 18. You’ve made some good points there. I checked on the net to learn more about the issue and found most people will go along with your views on this web site.

 19. Hiya! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to
  make your site mobile friendly? My web site looks weird when viewing from my apple iphone.
  I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this problem.
  If you have any recommendations, please share.
  Cheers!

 20. Aw, this was an incredibly nice post. Finding the time and actual effort to produce a really good article… but what can I say… I put things off a whole lot and don’t seem to get nearly anything done.

 21. Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon everyday. It will always be helpful to read through articles from other authors and use something from other sites.

 22. I seriously love your blog.. Great colors & theme. Did you develop this amazing site yourself? Please reply back as I’m looking to create my own personal website and would like to find out where you got this from or exactly what the theme is named. Cheers!

 23. I truly love your blog.. Great colors & theme. Did you build this website yourself? Please reply back as I’m attempting to create my own personal blog and want to find out where you got this from or just what the theme is called. Appreciate it!

 24. I absolutely love your blog.. Very nice colors & theme. Did you develop this web site yourself? Please reply back as I’m hoping to create my own personal website and would love to find out where you got this from or just what the theme is named. Thank you!

 25. You’re so cool! I don’t believe I’ve truly read something like this before. So good to discover another person with a few original thoughts on this issue. Seriously.. thank you for starting this up. This website is something that is required on the internet, someone with a bit of originality!

 26. Hello there! This post could not be written much better! Reading through this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he’ll have a good read. I appreciate you for sharing!

 27. Hello superb website! Does running a blog such as
  this require a massive amount work? I’ve no expertise in coding but I was hoping to start my own blog in the near future.
  Anyhow, if you have any recommendations or techniques for new blog owners please share.
  I understand this is off subject nevertheless I simply needed
  to ask. Thanks! 3aN8IMa cheap flights

 28. Hey there! I could have sworn I’ve been to this blog before but
  after reading through some of the post I realized it’s new to me.
  Anyhow, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking and
  checking back frequently! cheap flights 2CSYEon

 29. I’m really inspired with your writing abilities and
  also with the format to your blog. Is this a paid subject matter or did you modify it your self?
  Either way keep up the excellent high quality
  writing, it is uncommon to look a nice blog like this one nowadays..

 30. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied
  on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why throw
  away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us
  something informative to read?

 31. Great post. I was checking constantly this blog and I’m
  impressed! Very helpful information specially the last
  part :) I care for such info much. I was looking for this certain information for a long time.
  Thank you and best of luck.

 32. Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog
  loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog.
  Any feed-back would be greatly appreciated.

 33. Nice post. I was checking continuously this blog and I am impressed!
  Extremely useful info specially the last part :) I care for such information much.

  I was looking for this certain info for a long time. Thank
  you and best of luck.

 34. An intriguing discussion is definitely worth comment. I think that you should publish more about this subject matter, it may not be a taboo subject but generally people don’t discuss such issues. To the next! Best wishes!!

 35. An outstanding share! I have just forwarded this onto a friend who had been doing a little homework on this. And he actually ordered me dinner due to the fact that I found it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending time to talk about this topic here on your website.

 36. Having read this I thought it was really informative. I appreciate you taking the time and effort to put this information together. I once again find myself spending a lot of time both reading and posting comments. But so what, it was still worthwhile!

 37. This is the perfect web site for anybody who wants to find out about this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I actually will need to…HaHa). You definitely put a brand new spin on a subject that’s been written about for years. Wonderful stuff, just excellent!

 38. I truly love your site.. Excellent colors & theme. Did you make this web site yourself? Please reply back as I’m looking to create my own personal site and would like to learn where you got this from or exactly what the theme is called. Kudos!

 39. Greetings! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.|

 40. When I initially commented I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on each time a comment is added I recieve 4 emails with the same comment. Is there a means you can remove me from that service? Thanks a lot!

 41. You’re so interesting! I don’t believe I’ve read anything like that before. So wonderful to discover somebody with a few genuine thoughts on this topic. Really.. thanks for starting this up. This website is something that is needed on the web, someone with some originality!

 42. I抦 impressed, I must say. Really not often do I encounter a blog that抯 both educative and entertaining, and let me inform you, you have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the difficulty is something that not sufficient individuals are speaking intelligently about. I’m very completely happy that I stumbled across this in my search for something referring to this.

 43. Next time I read a blog, Hopefully it doesn’t disappoint me as much as this one. After all, I know it was my choice to read through, however I truly thought you would probably have something useful to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something you could possibly fix if you weren’t too busy looking for attention.

 44. Another issue is that video games can be serious in nature with the principal focus on understanding rather than enjoyment. Although, there’s an entertainment facet to keep the kids engaged, every game is often designed to improve a specific set of skills or programs, such as mathematics or scientific research. Thanks for your post.

 45. Hi, i feel that i noticed you visited my weblog so i came to “return the want”.I am trying to find things to enhance my web site!I guess its ok to use a few of your ideas!!

 46. An intriguing discussion is worth comment. There’s no doubt that that you ought to publish more on this subject matter, it might not be a taboo matter but usually folks don’t speak about such subjects. To the next! Kind regards!!

 47. You’ve made some really good points there. I checked on the internet for additional information about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

 48. Hi! I could have sworn I’ve visited this website before but after going through many of the articles I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I came across it and I’ll be book-marking it and checking back frequently!

 49. I’m extremely pleased to discover this great site. I need to to thank you for your time just for this wonderful read!! I definitely really liked every little bit of it and I have you book-marked to check out new things on your site.

 50. An impressive share! I have just forwarded this onto a friend who was conducting a little homework on this. And he in fact ordered me dinner due to the fact that I stumbled upon it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to discuss this topic here on your website.

 51. This design is steller! You certainly know how to keep a reader amused.
  Between your wit and your videos, I was almost
  moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job.
  I really enjoyed what you had to say, and more
  than that, how you presented it. Too cool!

 52. Right here is the right webpage for anybody who wants to understand this topic. You realize so much its almost tough to argue with you (not that I personally will need to…HaHa). You definitely put a brand new spin on a topic that has been written about for decades. Excellent stuff, just great!

 53. Next time I read a blog, I hope that it does not fail me just as much as this particular one. After all, I know it was my choice to read through, however I truly thought you would probably have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of crying about something that you could possibly fix if you were not too busy seeking attention.

 54. Aw, this was an extremely nice post. Taking the time and actual effort to produce a superb article… but what can I say… I put things off a lot and don’t seem to get nearly anything done.

 55. I must thank you for the efforts you have put in writing this site. I’m hoping to see the same high-grade content by you later on as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own, personal blog now ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *