Bryllupsfesten

bryllupsfotografen

Tabell Plan for bryllupet

Tradisjonen tro, bruden og brudgommen sitter midt på hodet bordet slik at alle gjestene kan se dem, har brudgommen bruden på sin venstre side. Foruten brudegommen sitter brudens mor, men brudgommens far som bord herrer. At brudens side er faren til bruden med brudgommens mor som en middag partner. I gamle dager var det vanlig for resten av gjestene ble plassert så nær familie ble plassert mer brude enn andre familie og venner. Det er ikke så mange bruker i dag.

Toastmaster Bestill for bryllupet

Brudeparet ønsker deg velkommen og forteller deg hvem som er toastmaster.
Toast Master presentere seg selv og kveldskurs og praktisk informasjon
Brudens far (eller annen nær slektning)
Brudgommen tale
beste mann
Brudgommens far
Bruden (valgfritt)
Hvis det er andre som vil gjøre en tale, sekvensen, jo nærmere du er bruden og brudgommen, jo raskere du kommer til.

kyssing

En av de nyere tradisjoner er kyssing ritualer. Dersom gjestene under mottak slår bestikket på tallerkenen glass, brudeparet opp på sine stoler og kysse hverandre. Gjestene kan også tråkke gulvet og bruden og brudgommen å kysse hverandre under bordet.

I tilfelle at bruden eller brudgommen forlater middagsbordet, er det tillatt for gjester i det motsatte kjønn til å kysse den delen av paret sitter tilbake. Det vil si, når brudgommen er borte, alle mannlige gjester kysse bruden på kinnet og vice versa.

bryllupskake

Bruden kutte brudgommens hjelp første stykke bryllupskake. Den gamle overtro at bruden vil være barnløs mindre hun klippe det første stykket. I tillegg er det viktig at alle gjestene få en del av bryllupskaken, ellers bringer ulykke for både brud og brudgom og gjester. Brudegommen og bruden bære sin kake gaffel med et stykke bryllupskake, og hvordan hverandre i romantisk måte.

Toppen av kaka lagringstid og spist et år etter bryllupet, brudeparets første bryllupsdag.

brude Vals

Brudeparet vil danse bryllupsvals før midnatt. Den wienervals danses. Danmark er det eneste landet i verden der du alltid bryllup dans til samme melodi. Brudevals skrevet av Niels Gade for balletten “A Folk Tale”, som hadde premiere i 1854. Etter bryllupet vals begynner, tar gjestene plass i en sirkel rundt bruden og brudgommen. Etter 1-2 minutter, begynner de sakte å gjøre kretsen mindre, og til slutt brudeparet omkretser svært tett, slik at de ikke kan bevege seg lenger.

Et stykke brudens slør

Når sirkelen gjester er ganske nær brudeparet, griper de kvinnelige gjestene holde av bruden og tårer hennes slør i stykker. Jo mer uskarpt ødelagt, vil mer nær bruden oppnå i sitt ekteskap. For de kvinnelige gjestene er det viktig å få en del av sløret hjemme da dette vil bringe dem lykke. Ikke alle bruder er glad i denne tradisjonen, som de, for en eller annen grunn ønsker å opprettholde sløret. Noen avtar derfor dette.

Skjær en tå

Mens de kvinnelige gjestene er opptatt bruder slør, er det tradisjon at de mannlige gjester overmanner brudgommen og klipper tåen av hans sokker som han er nå klar til å gå på frierføtter. Det har vært en tradisjon i mange år, og dette betyr at det nå er slutt på Gallivant med andre damer. Det har siden kommet til enden av båndet også kuttet på samme sted.

Se flere smukke bryllupsbilleder her.