Bryllup tradisjoner

bryllup

I Danmark er det mange tradisjoner knyttet til et bryllup. Noen bryllup tradisjoner er virkelig gamle og andre har blitt lagt til siden. Noen har utviklet seg, mens andre har forblitt den samme. Wedding Tradisjoner er en viktig og hyggelig del av bryllupet. Her kan du lese alt om bryllupet forberedelsene, kirken, fest, natten og neste dag.

Engasjement og Wedding Rings

Det er en gammel tradisjon å utveksle ringer, og kan dateres tilbake til 1300-tallet. I dag utvekslet ringer av både engasjement og bryllup. Noen velger å bare jenta som får en ring etter å ha blitt reddet, mens andre velger å enten få en ring. Hvis brudeparet har vært ring engasjert, kan de velge å bruke disse ringene som gifteringer, eller velge å ha skapt et nytt sett. Det er regelen at forlovelsesring skal sitte på venstre og gifteringen på sin høyre hånd. Den vanligste årsaken er at forlovelsesring må være på venstre finger, fordi kjærlighet åre går fra hjertet til venstre ringfinger. Giftering er plassert på høyre finger når du bruker høyre hånd til å presentere kyskhet i kirken. Hvis du velger å få helt ny giftering, forlovelsesring er dermed fortsatt på venstre hånd. Gifteringer brakt til kirken brudegommen eller hans beste mann.

BRUD

Tradisjonen tro, bærer bruden en hvit brudekjole, som symboliserer renhet. Den siste sting på kjolen, bør tas i bryllupet selv. Det sies at bruden ikke skal sy sin egen brudekjole når hvert sting hun tar, blir en tåre i ekteskapet. I tillegg bør bruden ha noe nytt, noe gammelt, noe lånt og noe blått. Den lånte gjenstanden ikke stammer fra en fraskilt kvinne, som det vil bringe ulykke i fremtiden brudens ekteskap. Sløret symboliserer renhet og uskyld, gjennomføres vanligvis bare av kvinner som giftet seg for første gang.

brudebukett

Tradisjonen sier at det er brudegommen å bestille brudebukett og levere den til din fremtidige kone i morgen, mens hun blir klar. Men det er ingen enkel oppgave, og det er derfor også sett at rekkefølgen av bruden selv, eller at det vil bli en felles oppgave.

Etter bryllupet vals bruden kan velge å kaste henne buketten til partiet ugifte jenter. Hun satte henne tilbake til flokken, og kaster buketten bakover. Ifølge overtro vilje av jentene som griper buketten vil bli den neste til å gifte seg.

I stedet for å kaste buketten, er en annen vakker tradisjon, buketten lagt på et beslektet slektning grav. Det bør, i henhold til overtro være lykkebringende. Hvis bruden i stedet velger å holde buketten som et minne, må hun ikke sette den i vann, det betyr at ekteskapet skal være kort.

Natten av bryllupet

I gamle dager levde bruden hjemme hos foreldrene sine før hun ble gift. Det er sjelden å se det i Danmark i dag. I stedet er det tradisjon at bruden og brudgommen sove hver natt før bryllupet deres, og derfor ikke se hverandre før vielsen. Ifølge tradisjonen, den bringer uflaks hvis bruden og brudgommen forlate samme hus før du tar av for å gifte seg.

Bryllup i kirke

Brudegommens ankomst til kirken

Brudgommen kommer som en av de første til kirken med sin beste mann en halv time til tjue minutter før vielsen venstre. De tilbyr alle sine gjester og setter seg ved alteret på høyre side. Brudegommen sitter nærmest alteret.

Gjestenes ankomst til kirken

Gjester som ankommer senere enn femten minutter før seremonien starter, hvor de raskt hilser brudgommen og ta sine plasser. Vanligvis de første benker reservert for den nærmeste familien. Tradisjonelt sitter brudens familie til venstre for alteret og brudegommens familie rett.

Flotte bryllupsbilleder her.

Brudens ankomst til kirken

Som den siste ankommer bruden til kirken med sin far. Hvis brudens far ikke kan være til stede denne dagen, er det ofte brudens bror eller en annen mannlig slektning, som fører henne ned midtgangen. Når bruden ankommer kirken, hun ofte forårsaket av en eller flere brudepiker, som sikrer kjole, hår, etc. er på plass før seremonien begynner.

Seremonien begynner

Når bruden er klar, starter orgelet spille bryllupet marsjen og dørene låses opp. Alle gjester som reiser, og bruden er styrt sakte opp gulvet. Bruden går til venstre for hennes følgesvenn, de holder slimhinnen i armkrog og hennes hånd hviler på underarmen.

Brudepiker og -svende talsmann for bruden og følger henne opp. Hvis brudekjole har en lang tog, kan dette bli løftet av en eller flere bruder jenter. Noen velger også å ha en liten brudepike / bruden følges å lede an med en liten kurv av blomster som sprer seg foran bruden. Når bruden kommer alteret, tar brudegommen mot henne og kysser henne på kinnet. Bruden og hennes følgesvenn sitter på venstre side, bruden nærmest alteret.

Opphør av ekteskap

Bruden og brudgommen gå arm i arm nedover midtgangen til tonene av bryllupsmarsj, etterfulgt av brudepiker og Groomsmen. Resterende gjester er i sine seter til bruden og brudgommen har nådd slutten av kirken, deretter følger de med de som er nærmest til alteret først.

Alle gjestene gå forbi brudeparet kommer ut av kirken og gratulere dem. Når alle gjestene kommer ut av kirken, kaster besøkende ris for dem.